Husqvarna utökar tillverkningen

Marknaden för robotgräsklippare fortsätter bara att växa. Till följd av det väljer Husqvarna att bygga ut en befintlig anläggning, samtidigt som de höjer produktionstakten i sin fabrik i England. 

Framtiden ser ljus ut för Husqvarna och deras robotgräsklippare. Efter en ökad efterfrågan har företaget beslutat sig för att utöka sin kapacitet i sin tjeckiska anläggning, samtidigt som de höjer produktionstakten i Newton Aycliffe-fabriken i England.

Strategiskt viktig produkt

Kai Wärn, VD samt koncernchef för Husqvarna Group, påtalar fördelarna i ett pressmeddelande. Bland annat handlar det om att minska produktionsrisker genom att sprida ut tillverkningen rent geografiskt. Men det är inte det enda:

”Då produkten är strategiskt viktig märker vi ett behov av att tillverka robotgräsklippare på flera olika platser, dels så att vi möter den växande efterfrågan på marknaden, men även för att inte förlita sig på endast en fabrik och på det sättet minska riskerna förenat med produktion.”

Det är fabriken i England, Newton Aycliffe, som ska axla det största ansvaret när det kommer till robotgräsklippare, berättar Kai.

”I syfte att kunna utnyttja den samlade kunskap och erfarenhet som finns, är det Newton Aycliff som blir vår ledande fabrik när det kommer till produktionsteknik inom robottillverkning, säger han.”

Vill bibehålla en ledande position

Som det ser ut idag så är det Husqvarna som dominerar marknaden när det kommer till robotgräsklippare, något som Kai Wärn inte har några planer på att upphöra med. Han berättar att de planerar att bibehålla sin ledande position genom att erbjuda konsumenterna riktigt bra produkter.

Han berättar också att de planerar att tillverka robotgräsklippare under ett nytt varumärke, McCulloch (utöver de nuvarande Husqvarna och Gardena).

Anläggningen i Vrbno, Tjeckien, planeras börja komplettera fabriken i England från och med 2018.

Kort om Husqvarna:

Husqvarna är ett företag med säte i Huskvarna strax utanför Jönköping, som tillverkar olika produkter för utomhusbruk. Så har det dock inte alltid varit – från början var företaget mest känt för sina symaskiner och vapen. Mopeder och motorcyklar är något annat som har funnits i deras katalog.

Snabbfakta

  • Kring 2 000 anställda.
  • Har tillverkning i 9 fabriker runt om i världen.
  • Säljer sina produkter i över 70 länder.
  • Mycket omfattande sortiment; företaget sysslar också med. bevattningsprodukter, kaputrustning och diamantverktyg.
  • Svenska produktionsorter omfattar Huskvarna, Ödeshög, Brastad, Höör och Åsbro.
  • Har egna anställda i 43 länder.

Läs mer om Husqvarna och deras robotgräsklippare ”Automower” här.

2016-09-10T16:17:30+00:00

Leave A Comment