Robomow introducerar smart öga i sin nya robotgräsklippare

Med nya modellen Robomow RS 635 SV introducerar Robomow funktionen ”RoboVisionTM”. Det är egentligen en kamera som läser av omgivningen och lätt kan upptäcka en människa eller ett djur och därefter justera sin bana istället för att köra in i något och stanna.

Menigen är så klart att förbättra både prestanda och säkerhet. När roboten inte behöver stanna för hinder kan den få en snabbare klipptid. Att roboten aldrig kommer köra fram till ett djur eller en människa förbättrar också säkerheten avsevärt.

Man säger själva att de är först på marknaden med något liknande och Robomow fortsätter därmed sin bana som pionjärer inom robotgräsklippare.

Eftersom funktionen bygger på en kamera så är tillverkaren mycket mån om att också påpeka hur den insamlade datan hanteras. Inget skall sparas på enheten och inget skall heller skickas iväg utan bara användas för realtidsstyrning vilket låter mycket bra!

Modellen RS 635 SV lanseras i September 2019 och är i övrigt en riktig premium modell. Maskinen har en klippbredd på 56cm och klipper ytor upp till 5000 kvadratmeter.

Nedan ser du en video som visar den nya coola featuren.

2019-03-26T19:14:28+00:00