Bosch

Bosch2018-08-28T21:24:56+00:00

Bosch är troligtvis ett av de mest välkända varumärkena i Europa. Det tyska företagets fokus har varierat en hel del sedan starten 1886 med allt från tändstift och borrmaskiner till strålkastare och framlyktor. År 2013 lanserade Bosch robotgräsklipparen Indego – deras första och hittills enda modell. Då Bosch endast har lanserat en enda robotgräsklippare, får man anta att Indego varit föremål för en riktigt stor satsning. Det är i alla fall vad många anser.

Funktioner

Något som Bosch verkligen har satsat på är möjligheten att styra klipparen med din Smartphone. Medan vissa andra varumärken har relativt begränsade inställningsmöjligheter från mobilen, kan du i princip göra allt med Indegos app. Sätt på den, skicka tillbaka den på laddning, gör klippscheman och se en karta som visar hur mycket som har klippts på din tomt hittills. Appen hjälper dig också att sköta om roboten på bästa sätt. Till exempel får du en notis om när knivarna behöver bytas, och du kan snabbt och enkelt beställa nya online.

En annan funktion som Bosch gärna skyltar med är Logicut. Logicut är Boschs eget utvecklade navigationssystem, vars syfte är att helt enkelt göra klippningen bättre – på alla sätt. Med den här funktionen kan roboten kartlägga varenda centimeter av din tomt, vilket gör att den kan ta sig an den på bästa möjliga sätt. Systemet gör även att varenda liten vrå av klippytan tas om hand av Indego. Bosch hävdar själva att Indego är upp till tre gånger snabbare på att klippa än deras konkurrenter, detta tack vare Logicut.

Varför välja Indego?

  • Tillgänglig – Med Indegos mobilapp kan du sitta i vardagsrummet och styra din gräsklippare medan den jobbar ute på tomten.
  • Intelligent – Indego rör sig inte bara snabbt och precist – den tar sig an gräsmattan på ett systematiskt vis som gör klippningen mer effektiv.
  • Lättskött – Roboten kräver visserligen inte nämnvärt mindre underhåll än vad dess konkurrenter gör, men med hjälp av appen är det lätt att veta vad som ska göras, och när.
  • Klippbredd – Inte den bredaste klippbredden på marknaden – men för sitt pris (som får anses ligga i mellanklass) är den väl tilltagen med sina 26 cm.

För vem passar det?

Indego passar den som inte är allt för ekonomisk, men som ändå vill ha god valuta för pengarna. För sitt pris är dess prestanda hög, och dess funktioner många (appen, Logicut mfl). Roboten passar även den vars tomt bjuder på utmaningar i form av lite brantare backar och tuffare terräng. Indego klarar nämligen av en maxlutning på ungefär 19°, vilket är ganska bra med tanke på prisklassen. En rejäl klippare för sitt pris helt enkelt.