Gardena Robotgräsklippare

Gardena Robotgräsklippare2018-09-03T17:48:26+00:00

Gardena är från början ett tyskt företag som tillverkade produkter inom trädgård och bevattning. Sedan 2006 ägs Gardena av Husqvarna och utvecklingen av dess robotgräsklippare har gått starkt framåt.

Husqvarna är det ledande märket inom robotgräsklippare och genom att använda kunskap och teknik bakom märket Automower har de med varumärket Gardena kunnat erbjuda ett mycket bra utbud av klippare i ”budgetkategorin”. Deras kanske mest kända modeller är Gardena R50LI och R160 som 2014, 2015 och 2016 fått ”bäst i test” i olika tester. Detta då just som ”bästa budgetval”

Köp Gardena till bäst pris här

Varför välja Gardena?

  • Prisbelönt – Gardena R160 (finns ej längre att köpa) vann pris för bästa robotgräsklippare 2014 och 2015. Detta då i jämförelse med klippare i samma prisklass. Nu säljs istället R50Li som även den fått utmärkelser. Bäst i Test har gett modellen ”Bästa budgetval”
  • Med Husqvarna i ryggen – Sedan 2006 äger Husqvarna varumärket Gardena. Det betyder även att de kan använda kunskap och teknik som används vid tillverkning av deras eget varumärke Automower och använda i utvecklingen av Gardena. Det är även något som många recensenter lyft upp när de sett tydliga likheter mellan de bägge varumärkena.
  • Priset – Det är tydligt att Husqvarna valt att dela upp inriktningen på de två olika varumärkena Gardena och Automower. Gardena står då för budgetmodellerna. Inte oväntat att de just fått pris för ”Bästa Budgetval”

Välj rätt modell av Gardena Robotgräsklippare

Gardena har två inriktningar på de robotgräsklippare de utvecklar. Inom R-serien finns de billigare modellerna som klarar de mindre gräsmattorna. Det är inom denna serie som deras prisbelönta modeller kan hittas. Den andra inriktningen presenteras i serien Sileno. Modeller som klarar lite större gräsytor och har fler funktioner.

R50Li – Modell som fått ”Bästa Budgetval” av Bäst-i-Test och som levererar mycket hög kvalité för dess pris. Den klarar upp till 500kvm och en lutning på 20%. Klipper med ett oregelbundet klippmönster för att undvika tydliga klippspår i gräsmattan. Dess fördel ligger även i dess vikt på bara 8kg samt dess lyft- och lutningssensorer som gör att knivarna blixtsnabbt stannar om man lyfter upp robotgräsklipparen.

R80Li –  Har samma funktioner och intelligens som R50Li. Skillnaden är att denna modell klarar upp till 800kvm. Den har även 20 minuters kortare laddningstid med 70min istället för 90min och har något längre slingkabel (200m istället för 150m). I övrigt är det nästan identiskt samma modell som ovan.

Sileno – Kategorin Sileno är för de med lite större trädgårdar. Modellen Sileno klarar upp till 1000kvm, Sileno + klarar 1300kvm och denna finns även i en modell som klarar 1500kvm. Rent tekniskt och funktionsmässigt är det exakt samma teknik ”under skalet”.  Det enda som bör avgöra val av Sileno robotgräsklippare är alltså storleken på trädgården.

Kom ihåg att registrera din modell

När en Gardena robotgräsklippare köps finns alltid möjligheten att registrera den på internet. Detta sker på några minuter och har flera fördelar. Genom registrerarinngen får Gardena information om modell, årsmodell m.m. kring din produkt. Vid servicefrågor kan de snabbt få fram vad som behöver åtgärdas.  Hur många kommer ihåg exakt vad sin modell heter år efter år?

Även när det kommer till garantin är registreringen en fördel. Alla auktoriserade återförsäljare av Gardenas robotgräsklippare har tillgång till systemet vilket gör garantifrågorna betydligt enklare att hantera.