Gardena R50Li

Gardena R50Li2018-08-28T21:24:53+00:00

Trots ett relativt lågt pris levererar Gardena R50Li ett mycket bra resultat. I ett test genomfört av Bäst-i-Test, från 2016, fick modellen ”Bästa Budgetval”. Detta utifrån att man får mycket bra kapacitet i förhållande till vad man betalar.

I jämförelse med många andra modeller i ”Budgetklassen” får Gardena R50Li riktigt högt betyg. På flera punkter kommer den till och med upp i vad man kan förvänta sig av en robotgräsklippare på premiumnivå. En orsak kan vara att märket Gardena ingår i Husqvarna Group vilket gör att den intelligens som finns hos Automower kan användas även i dessa modeller.

Dess styrka ligger i kunna hantera svåra passager och andra krångliga situationer. Däremot har den lite svårt att ta sig fram om underlaget är allt för brant eller ”knaggligt”. Har man en gräsmatta med mycket rötter och gupp kan den gå bet.

Gardena R50Li klarar av att hantera ytor på upp till 500m2 samt lutning på 25%.

I testet, som hänvisas till ovan, sammanfattades Gardena R50Li med ”Liten men smart budgetmodell som presterar över sin prisklass”

Köp till bäst pris här

Gardena R50Li passsar för:

Gardena R50Li passar dig med en mindre gräsmatta (max 500 m²) som inte har större lutning eller gropar. I och med att Gardena är mycket ”intelligent” går den utmärkt att ha även om det krävs att den ska kunna klippa i smala och svåra passager.

I och med att det är en mindre modell blir klippbredden mindre och därmed tar det längre tid att klippa hela gräsmattan. Motorn är inte heller speciellt stark och kan få svårt om gräset är riktigt högt. Men detta bör inte vara några problem. Om man låter den jobba hela sommaren kommer knappast gräset nå den nivån.

Prisklass

Gardena R50Li kostar kring 11.000 kr vilket gör att den därmed klassas som ”budgetmodell”. Enligt tester är det en ”synnerligen prisvärd budgetmodell som presterar över sin prisklass” och det är just modellens stora fördel.

I jämförelse med dyrare modeller saknas funktioner som GPS-sändare, LED-lampor och kapacitet att klippa större ytor. Men för ca 11.000 kr får man en riktigt bra gräsklippare som kommer skapa en snygg gräsmatta hela sommaren.

Köp till bäst pris här