Gardena SILENO+

Gardena SILENO+2018-08-28T21:24:53+00:00

Gardena har två serier på sina robotgräsklippare. R-serien är för de mindre trädgårdarna och i den serien finns bland annat R160 (som inte säljs längre) samt R50Li. Bägge dessa har blivit utnämnda som ”Bäst i Test”.

De större och mer avancerade klipparna samlas i Sileno-serien och de bästa inom Sileno +. Den modell som har allra mest kapacitet är Gardena R1600Li Sileno +. Modellen klarar upp till 1600 m² och en lutning på 35 %.

Modellen har SensorControl. Det betyder att den känner av hur långt gräsen har vuxit sedan förra klippningen och anpassar sedan kommande klippning utifrån detta. Tack vare SensorCut-systemet undviks även klippränder i gräsmattan.

Köp till bäst pris här

Gardena Sileno+ passsar för:

Är det viktigt att gräset inte bara klipps – utan att det även klipps snyggt? I så fall kan Gardena R1600LI Sileno + vara ett bra alternativ att välja. Det som karaktäriserar modellerna inom Sileno+ är just SensorCut som gör att man inte får de klassiska gräsklipparränderna på mattan.

I likhet med många andra klippare, i samma prisnivå, klarar den av ca 1600 m² och jobbar hela sommaren utan större underhåll.

Prisklass

Gardena R1600Li Sileno + kostar 17-20.000 kr och bör därmed klassas som premiummodell. Med så högt pris bör man kunna ställa riktigt höga krav på sin klippare. Däremot har vi inte hittat några tester alls på gräsklipparen. Därmed går det inte att varken bekräfta eller dementera att klippare lever upp till sitt pris.

Den kan ställas mot Husqvarna Automower 315 som klarar nästan lika stor yta (1500m2) men fått ”Bäst i Test” i flera tester. Denna kostar kring 19.000 kr och bör definitivt vara ett tydligt alternativ till de större modellerna från Gardena.

Köp till bäst pris här