Honda Miimo

Honda Miimo2018-09-03T17:50:48+00:00

Honda har genom tiderna gjort sig kända för bland annat sina bilar, motorcyklar, båtar och lastbilar. På senare år har även deras tillverkning av robotgräsklippare tagit fart.

Honda var något sena med att ge sig in i kampen, men med lanseringen av den tystgående och effektiva Miimo har de visat att de är här för att stanna.

Köp Honda Miimo till bäst pris här

Varför välja Honda?

  • Erfarenhet – Det råder ingen tvekan om att Honda är ett företag som kan sina motorer. Med starka ekonomiska resurser och vass kompetens är det som bäddat för att företaget ska lyckas även med robotgräsklippare. Även om Honda inte har lika lång erfarenhet av robotgräsklippare som vissa av sina konkurrenter, har de lanseringar som redan skett tagits emot mycket väl.
  • Kvalitet – Det faktum att ett så stort företag som Honda står bakom produkten bör medföra att konsumenten kan förvänta sig vissa krav på produktens kvalitet. Specifika punkter som gör Miimo bra är: hög byggkvalitet, hög säkerhet och att den är mycket tyst och diskret. Den hyllas även för sin driftsäkerhet. Klippresultatet blir också jämnt och fint, tack vare att den anpassar hastigheten till hur mycket det är som ska klippas. Vid högt gräs saktar den in och kan på så sätt klippa mer. Vid lågt gräs behåller den en högre hastighet.

  • Användarvänlig – Miimo har ett väldigt lättnavigerat system, smidig programmering och många inställningsmöjligheter.
  • Säker – Säkerheten är ”utmärkt”. Detta tack vare väl skyddande pivot-knivar och en STOP-knapp som är mycket lättåtkomlig.

Välj rätt modell av Honda

Än så länge har Honda endast släppt en robotgräsklippare – Miimo. Miimo har dock släppts med två olika numreringar, 310 och 520. Den största skillnaden mellan de båda varianterna är batteritiden och ett antal mindre justeringar i mjukvaran.

520, med sin förlängda batteritid passar bättre på större gräsmattor (upp till 3 000 kvm). Har du en mindre eller en medelstor yta som ska klippas lär 310 dock räcka utmärkt (upp till 2 000 kvm). Generellt sett passar Miimo dig som vill ha en driftsäker, effektiv och tystgående robotgräsklippare.