Husqvarna Automower

Husqvarna Automower2018-09-03T17:46:47+00:00

Är det något företag som ”dominerar” marknaden för robotgräsklippare så är det Husqvarna. Deras eget märke ”Automower” har generellt mycket hög kvalité och modellerna kännetecknas av en intelligent som få konkurrenter kan mäta sig med. Det är bara att se på olika tester som genomförs av oberoende parter för att se att Husqvarna har lyckats extremt bra med sina modeller. Både Automower 310, 315, 320 och 430x har toppat listor över åren under olika kategorier.

Husqvarna är idag mycket stora inom trädgårdsredskap och äger även varumärket Gardena. Även Gardena (R50Li) har vunnit tester men då i ”bästa budgetval”.

Köp Husqvarna Automower till bäst pris här

Varför välja Husqvarna?

  • Automower Connect App – Appen finns både till Android och iOS och gör att du kan kontrollera din robotgräsklippare var du än är. Välj om den ska klippa eller ladda och få notiser om den kört fast och se dess exakta GPS-position. Finns till de populära standardmodellerna Autmower 320 och 330x.
  • Intelligens och förmåga – Det som gjort Husqvarnas Automower så populär är framförallt dess intelligens. Med det menas robotgräsklipparens förmåga att själv anpassa sin framfart beroende på vilka hinder, passager och lutningar som den möter. Modellerna får även bra betyg för rejäla hjul och en guidekabel som är enkel att installera och tydligt effektiviserar klippningen.
  • Support och Service – Då Husqvarna är det mest etablerade märket inom robotgräsklippare finns det återförsäljare över hela landet. Dessa kan hjälpa till med allt från installation till service. Modellerna kan köpas in var som helst och ändå servas hos din lokala återförsäljare.
  • Bäst och mest för pengarna – Jämfört med många andra varumärken inom robotgräsklippare så ligger Husqvarna något högre. Men det är även något som speglar sig i vad man får för pengarna. De får årligen ”Bäst i Test” och det är tydligt som en recensent skriver ”kvalité som proffsmodeller men till ett pris som standardmodeller”

Välja rätt modell av robotgräsklippare från Husqvarna

Det är inte bara tekniken som förbättras med åren utan även Husqvarnas utbud av modeller av Automower. Idag finns det en modell som passar oavsett om man har en liten gräsmatta som ska hållas fin eller om det är en mycket stor trädgård på flera tusen kvadrat.

Minst och smidigast – Automower 105

Automower lanserades av Husqvarna år 2016 som ett svar på efterfrågan på mindre och smidigare modeller. Den väger bara 6,7 kg och passar därmed utmärkt för de som har gräsmatta både på fram- och baksidan och måste bära robotgräsklipparen mellan de två platserna. Den klarar maximalt 600kvm och en lutning på 25%. Lättare, enklare och smidigare.

Bästa standardval – Automower 310-320

Det är inte mycket som skiljer Auotmower 310,315 och 320. Främst är det hur stor yta som den klarar av att hantera. Detta från 1000kvm upp till 2200kvm. Automower 320 klarar även 45% lutning medan de första 40%.

Alla dessa tre modeller av robotgräsklippare från Husqvarna håller extremt hög kvalité och har vunnit pris i ”Bäst i Test”. I flera oberoende tester har exempelvis Automower 315 fått lysande recensioner med bland annat kommenterar att den levererar i nivå med de exklusivare modellerna men till ett standardpris.

Bästa premiumval  – Automower 430X

Lite dyrare, Lite exklusivare, Lite mer funktioner. Automower 430x har i flera tester fått ”Bästa premiumval” och vinner denna kategori överlägset. Klipparen har allt man kan tänka sig behöva – och lite till. Exempelvis har modellen fått recensenter att skriva ”Oslagbar effektivitet och tillförlitlighet”.

Bästa kraftpaket – Automower 450X

Automower 450X lanserades 2016 och är en modell som vänder sig till de med extremt höga krav. Det är knappast en modell som de flesta privatpersoner behöver – men med egenskaper som möter de tuffare utmaningarna. Husqvarna beskriver själva modellen som ”den mest avancerade och robusta robotklipparen någonsin”. Kan exempelvis hantera 5000kvm (ca 1 fotbollsplan), har vädertimer, GPS-navigering, ultraljudssensorer och tredubbla guidekablar.