Robomow MS1000

Robomow MS10002018-08-28T21:24:53+00:00

Medan modeller från Automower kännetecknas av mycket hög intelligens kännetecknas Robomow av råstyrka. Det är två sätt att ta sig an ett problem – med olika resultat.

När Bäst-i-Test genomförde ett test av robotgräsklippare 2016 fick modellen Robomow MS1000 7 av 10 poäng (Automower 315 vann med 10/10). De sammanfattade testet med ”Mastodontklippare som kan styras med smartphone-app”. Det är en sammanfattning som visar klipparens tydliga fördelar.

Detta är klipparen för den som vill prioritera kraft. Dessvärre speglas detta även i ljudnivån som ligger på 70dB (ca 60dB är annars vanligt). Med kraft kan den klippa riktigt långt gräs och stora ytor relativt snabbt.

Dess fördel blir därmed även dess nackdel. Med en kraftfull motor skapas en modell som är större än många andra på marknaden. Det gör att den har svårare att ta sig fram i trånga passager. Är det svårare navigering som krävs kan den även agera något felaktigt vilket speglar den lägre nivå av AI som den har.

En stor fördel är däremot den app som följer med och som gör att programmering och hantering av modellen sker på ett enkelt sätt.

Som mest kan klipparen klara 1000m² samt en lutning på 36%.

Robomow MS1000 passsar för:

Behöver du en robotgräsklippare som är riktigt stark kan Robomow MS1000 rekommenderas. För det är först och främst styrkan som är dess fördel. Det är även fördel att den går att styra med app men det finns även andra modeller som kan styras med app i samma prisnivå.

Modellen kan därmed vara lite ”överdriven” på enkla gräsmattor men ett tydligt alternativ på ytor som ska hållas efter som inte bara består av tunna grässtrån.

Prisklass

Robomow kostar kring 12 000 kr. Därmed ligger den precis på gränsen mellan Budgetmodell och Standardmodell i pris. Ett bra pris för den råstyrka som den levererar. Däremot kan man hitta bättre modeller om det är mindre och enklare ytor som ska klippas (exempelvis Gardena R50Li) eller om man söker en modell med en högre grad AI (Automower-familjen).