Robomow Rc312

Robomow Rc3122018-08-28T21:24:53+00:00

År 2015 lanserades Robomow Rc312 som enligt Robomow då var deras mest effektiva robotgräsklippare. Den är mycket lik dess föregångare rent utseendemässigt men den har högre kapacitet och en flexibilitet gällande om basstation behövs eller inte.

Vid köp av Robomow Rc312 ingår oftast inte en basstation. Detta beror på att den klarar sig utan en sådan så länge som klippytan är mindre än 200 m². Vill man däremot utnyttja hela dess kapacitet behövs basstationen och i detta fall klarar den av en yta på upp till 1200 m².

En fördel är att modellen kan styras med en medföljande app via Bluetooth. Det krävs därmed inte internetuppkoppling för att styra den via mobilen. Vill man däremot kunna styra den på längre avstånd krävs att man köper en GSM-modul.

En annan fördel (som kännetecknar klippare från Robomow) är att den klipper en liten bit utanför hjulen. Därmed kommer den åt kanter som andra klipparen inte når.

Robomow Rc312 passsar för:

Robomow Rc312 passar framförallt de som har en mindre gräsmatta (mindre än 200 m²). I detta fall slipper man basstationen vilken kan vara en fördel. Den kan även rekommenderas för de som vill hålla gräskanterna korta då Robomow överlag klarar att klippa dessa med ett mycket gott resultat.

Prisklass

Robomow kostar ca 15 000 kr och kan därmed jämföras med klippare ur Mellansegmentet. Prisnivån är på medelnivå och det gäller även dess totala fördelar och nackdelar. Robomow brukar inte få höga betyg i recensioner gällande modellernas artificiella intelligens. Söker man detta bör man istället välja en modell från Automower. Men här finns istället andra starka fördelar och modellen bör därmed leverera utifrån dess prisnivå.